Hvordan lage et perfekt foliemåltid
- Plasser maten du vil tilberede i midten av foliearket sammen med krydder
- Løft klaffene og lukk folien, pass på at den ikke fester seg til maten, men skap et rom inne i den som vil tjene til å fordele varmen jevnt.
- Når du er sikker på at du har lukket hele overflaten, kan du legge den fortsatt varme asken over hele folien
- På slutten av tiden som er nødvendig for å tilberede maten, fjern litt aske og åpne folien litt for å sjekke tilberedningen : hvis det trengs litt mer tid, dekk godt til ønsket resultat, ellers fjern asken helt og åpne det, la dampen slippe ut.
- Server den på bordet uten å fjerne den helt fra sjyen: på denne måten beholder du maksimal smak til det siste!
Den litt vanskelige delen er å finne riktig tillagingstid, som varierar med ingrediensene, men også varmen i asken.
Før du inviterer gjester anbefaler vi derfor at du tester å lage mat i folie flere ganger: når du finner riktig måte å gjøre det på i din grill vil det garantert bli et godt resultat!